ljuvlig doft, ljuvlig smak
om det är något som är svårt att få tag på här i Japan så är det riktigt grovt och gott bröd. Brödet du ser i affären är vitt, vitt, vitt och magen kniper sig bara man tittar på det. Deras version av rågbröd är tja, vad ska man säga... vitt(!). Men idag blev jag tipsad om ett bageri som tre dagar i veckan bakar riktigt mörkt bröd, typ lite surdegslimpa. Jag hoppade på cykeln och drog iväg till det nämnda bageriet och möttes av några mörka limpor som redan i affären doftade ljuvligt.
Med andakt handlade jag och stoppade ner fortfarande ljumma bröd i ryggsäcken och åkte hemåt. Ni anar inte känslan i kroppen av att efter så lång tid få känna doften av riktigt nybakat rågbröd. Close to heaven. Och ännu lite närmare himlen kom jag när jag tog min smakbit... lika gott som det doftade! Nu gäller det bara att passa in rätt dag och rätt tid så att jag kan få mig lite härligt rågbröd med mig hem fler gånger.

Jag fick betala ca 50 kr för de här två små brödlängderna (en längd är ungefär 2,5 fralla stor), men det är de värda, varje liten yen. (lite gratisreklam för dagens bageri blir det också... inte för att ni har någon nytta av det, men ändå)
Till nästa gång... ät nygräddat bröd, det är ljuvligt gott!
Tjingeling!
Med andakt handlade jag och stoppade ner fortfarande ljumma bröd i ryggsäcken och åkte hemåt. Ni anar inte känslan i kroppen av att efter så lång tid få känna doften av riktigt nybakat rågbröd. Close to heaven. Och ännu lite närmare himlen kom jag när jag tog min smakbit... lika gott som det doftade! Nu gäller det bara att passa in rätt dag och rätt tid så att jag kan få mig lite härligt rågbröd med mig hem fler gånger.

Jag fick betala ca 50 kr för de här två små brödlängderna (en längd är ungefär 2,5 fralla stor), men det är de värda, varje liten yen. (lite gratisreklam för dagens bageri blir det också... inte för att ni har någon nytta av det, men ändå)
Till nästa gång... ät nygräddat bröd, det är ljuvligt gott!
Tjingeling!
Kommentarer
Trackback